Sunday, September 26, 2010

"Tu sigur intelegi cand profesorii va dau teme?" II

Joi seară am mai tăiat de pe listă un obiectiv la care îmi doream să ajung: UCG Ciné-Cité. Tot în regim de gratuitate prin acest program organizat de Consiliul Local și de Lindic (o asociație care a făcut un ghid pentru studenți și o hartă super utilă a orașului). Filmul propus: Copains pour toujours (Friends forever) cu Adam Sandler și Salma Hayek. De la sine înțeles, vocile dublate în franceză. Pe lângă faptul că am râs în seara aia cum n-am râs niciodată într-o sală de cinema, organizatorii au făcut două studente fericite. Una a câștigat mobilă ecologică din carton pentru garsoniera ei (era mișto, pe bune), iar cea care stătea lângă mine un bilet dus-întors de avion, destinație Amsterdam. Superb! Pot sa zic că mai aveam un scaun și ajungeam moca la Sabrina! :D

Am primit șervețele de la cantină cu super-oferta "FUTEO".

Am dat 7,5 euro pe o pizza (cu smântână) la jumătate de preț... Am mâncat două zile din ea. Am făcut iar cumpărături la nemți. Am făcut supă, pilaf și salată de pui. Am jucat ping-pong cu vecinii Hervé și Alexey. Am dat cu ei un concert la subsol unde am găsit pian, tobe și alte furnizoare de zgmot, făcând fără jenă apel la vocile nostre cristaline. Maxim! :)

Azi dimineață am mers la biserica ortodoxă Sf. Elisabeta din oraș. Să fi tot fost 150 de români la slujbă! Sentimentul asta nu știu cum să-l mai descriu, dar a fost o duminică pe sufletul meu.

Mâine e ultimul eveniment la care m-am înscris - o plimbare prin cartierul imperial, urmată de o crozieră pe Ill cu bateau-mouche (barca muscă). Aș vrea să se mai încălzească puțin vremea că cele 12 grade actuale nu mă prea încântă. 

Abia aștept să începeți și voi facultatea. Poate atunci voi începe și eu mai serios, că psihologic încă n-am luat lucrurile cu adevărat în serios.

P.S.: Titlul e expresia Larisei, eramus din Galați, după ce i-am povestit toate de mai sus. Are și ea dreptate...

1 comment:

  1. Când solicitam un împrumut pentru a-mi cumpăra clădirea ca proprietar de mică afacere într-o situație dificilă, băncile convenționale au spus că nu mă pot ajuta. Firma de împrumuturi de la domnul Lee s-a așezat cu mine, a auzit situația mea și a decis că merit să risc. Aici suntem 5 ani mai târziu și tocmai mi-am reînnoit împrumutul pentru încă 7 ani. Nu aș fi putut cumpăra clădirea mea fără ajutorul împrumutului de la dl lee și voi fi dator pentru totdeauna cu ei pentru că mi-au dat o șansă când nimeni altcineva nu ar face-o. "Iată dl lee
    adresa de e-mail de contact: 247officedept@gmail.com De asemenea, pe WhatsApp: + 1-989-394-3740 Așa că voi sfătui pe oricine care caută un împrumut să-l contacteze pe dl Lee pentru asistență cu finanțarea împrumuturilor.

    ReplyDelete