Friday, June 18, 2010

Egalitate, nu identitate.

Mi-a placut mereu ideea de egalitate a sanselor, in special la capitolul egalitatea sexelor. Imi place inca. Inteleg prin asta lipsa prejudecatilor despre femei si barbati in situatii de angajare, leadership, sport. Nu sunt vreo feminista, nu tin orbeste partea nimanui, insa a inceput sa ma sperie un pic o treaba.

Am zis "egalitate, nu identitate". Femeile au facut eforturi sa demonstreze ca pot face la fel de multe si de bune ca barbatii, ca pot domina si pot conduce, facand in acelasi timp pe dracu'n 4 sa obtina si legi care sa le asigure o mana de drepturi. Bravo lor! Bravo... noua!

Pe de alta parte, ce naiba fac unii barbatii azi?! Ce sa inteleg din noile lor lookuri si apucaturi - plete indreptate cu placa, cercei in urechi, epilat pe picioare(!?), casnici? Acum incearca ei sa ne demonstreze acum ca pot face la fel de multe si de bune ca femeile? Woaho, beibi! Punem de un proaspat razboi al sexelor, in care femeile sa lupte pentru dreptul exclusiv de a purta fusta? Preventiv.

Reveniti-va in fire, oamenilor!

2 comments:

  1. Nu cred ca femeile si barbatii sunt egali in ceea ce priveste sportul, nu mai tin minte exact ce citisem, dar daca o femeie si un barbat lucreaza in mod perfect egal la sala, tot barbatul va slabi/va pune masa musculara mai rapid.
    Dar nu ma deranjeaza.
    In schimb sunt de acord 100% cu ultimul paragraf.
    Adaug pe lista si "barbatii" care merg la solar.

    Tocmai era sa dau o palma pe ecran cand am vazut un pestisor inotand, credeam ca e gandac :))

    ReplyDelete