Monday, June 7, 2010

Ce am fost si ce-am ajuns.

Cand eram in liceu aveam un blog pe Yahoo! 360. Cum am terminat liceul, cum m-a anuntat Yahoo! ca ei inchid platforma bloggerilor si as face bine sa ma mut sau sa imi iau la revedere de la frumoasele mele cugetari. M-am mutat pe http://cepestiimei.wordpress.com. Fiind multe coduri incompatibile, arata cam ciudatel cu tot felul de slashuri si ghilimele, iar in loc de imagini sunt adrese html. Ma lasasem de blog, dar cineva mi-a adus aminte ca s-ar putea sa mai am lucruri de spus si de impartasit cu altii.

Din nostalgie poate, ma intorc din cand in cand pe vechiul site si mai citesc. Diferenta dintre acela cu nume tampit si acesta cu nume...le meu :) vine din faptul ca mi-am schimbat perspective, m-am maturizat :| si mi-am cam pierdut umbra de umor ironic.


Iata ce scriam alta data intr-un post:

Fosforescenti dragii mei, FOSFORescenti…


Da… da-ne Doamne fosfor galben in cantitati mari, ca prosti avem destui… si poluarea nu e destul de mare…Iata cum vad eu povestea, din ce-au vazut ochisorii mei la tv si ce-au auzit urechile.
S-a intamplat o nenorocire de accident feroviar, in Ucraina la ~160km de granita de nord a Romaniei. Trenul care din motive neclarificate pana azi s-a mutat de pe sine pe camp transporta mult fosfor galben catre polonezi, ca are anumite intrebuintari si asta chiar daca e toxic… Si dupa ce-au facut poc! cisternele respective, dragutzul de fosfor galben s-a aprins in contact cu aerul si a facut o splendoare  de flacara si fum… un norisor kilometric toxic.  Specialistul a evidenţiat că 1,3 miligrame de fosfor pe kilogram corp poate da leziuni hepatice, renale, afectări cardiovasculare, iar, prin inhalare, poate produce afecţiuni la nivelul căilor respiratorii. Aceste afectări apar numai în cazul în care este vorba de fosfor ca element chimic şi nu în combinaţii (ca sa ne dam seama cam ce e aia fosfor toxic… )Asta luni noapte se pare. Cand au aflat romanii nostri, s-au facut galbeni (ca fosforu, ma-ntelegi?) si au inceput sa se intrebe imediat ”Vine sau nu vine si pe la noi?!”… Ne-au linistit mai tarziu toti (nenea Tariceanu’, nenea director la ANM, nenea ministru al sanatatii si altii) ca puteam sa stam calmi, linistiti, sa ne gandim la canicula de la noi, ca norisorul NU va ajunge in Romania… ”Nu suntem in pericol asadar, masa toxica (blabla) se duce la polonezi!” Asta ma face sa ma gandesca la zicala ”sa moara si capra vecinului!” pentru ca toti spuneau ”nu vine aici” dar nici unu ”saracii polonezi”… Si ca o ironie asa, fosforul ala nenorocit  ajunge in cele din urma la destinatie, in Polonia...

Mi-a spus tata un banc bun azi la masa… Tiganul il intreaba pe primar la o reuniune pentru pregatire in cazul situatiilor critice (gen atacuri teroriste, accidente nucleare, fosfor gelb  etc. ): 
”Si spuneti domn’ primar ca bombele astea nucleare e scumpe rau?… Cam cat asa… Cat crezi matale?” 
”Pai nea florine, miliarde de dolari… foarte multi bani… si sunt sofisticate… se chinuie oameni foarte destepti sa le faca…”  
”Asa bre?! Atunci… da Doamne sa cada una si la noi in curte…”

No comments:

Post a Comment